Gyógyászat

A kezelések igénybevételének nem feltétele, hogy valaki a szállóban lakjon.

A gyógykezeléseket a szálloda udvarán 2011-ben fúrt kútból feltörő gyógyvízre alapozzuk. A jódos-brómos-hidrogénkarbonátos víz 2012 november 18. óta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által "sanitaqua" néven elismert gyógyvíz. A víz összetétele, minősége alapján felsorakozik a híres alföldi gyógyvizek sorába. A simogatóan selymes gyógyvíz főleg mozgásszervi panaszok gyógyítására, de rekreációs terápia részeként is kiváló.

A Termál Hotel Pávai Gyógyszálló „sanitaqua” nevű gyógyvizének vegyi összetétele:

Nátrium
Na+
645,0 mg / l
Kálium
K+
5,0 mg / l
Ammónium
NH4+
5,7 mg / l
Kálcium
Ca2+
13,5 mg / l
Magnézium
Mg2+
6,3 mg / l
Vas
Fe2+
0,5 mg / l
Kationok összesen
676,0 mg / l
Hidrokarbonát
HCO3
1507,0 mg / l
Nitrát
NO3
-
Klorid
Cl-
131,0 mg / l
Bromid
Br-
1,8 mg / l
Fluorid
F-
0,33 mg / l
Jodid
J-
2,04 mg / l
Anionok összesen
1642,1 mg / l
PH
8,17
Szabad széndioxid
CO2
16,2 mg / l
Kötött szpéndioxid
543,4 mg / l
Metakovasav
31,7 mg / l
Bór
7,52mg / l
Huminsav
6,3 mg / l

Az elektromos és vizes reumatológiai kezelések csaknem teljes skálájával állunk a gyógyulni vágyók szolgálatára. A gyógyszálló profilját az önálló reumatológiai szakrendelés teszi teljessé. Főállású gyógytornászt is alkalmazunk, fizio- és hidroterápiás kezelések teljes vertikumát ajánljuk, amelyeket a hazai biztosított vendégek orvosi javaslatra TB- támogatással ingyenesen igénybe vehetnek.

A Termál Hotel Pávai a szállodai funkció mellett gyógyászati feladatot is ellát. Hetente 2 alkalommal, hétfőn és csütörtök (rendel Dr. Lugossy Margit) reumatológiai szakorvos várja a gyógyulni vágyó betegeket. Rendelési idő: Hétfő: 15:00-19:00-ig Csütörtökön: 12:00-18:00-ig.

A kezelési lehetőségek:

  • Elektroterápia  
  • Vízalatti vízsugármasszázs
  • Medencefürdő
  • Orvosi gyógymasszázs
  • Iszappakolás
  • Vízalatti gyógytorna
  • Súlyfürdő
  • Száraz gyógytorna
  • Szénsavas fürdő

Az orvosi vizsgálatokhoz háziorvosi beutaló szükséges, melyen fel kell tünteni, hogy "Termál Hotel Pávai, Berekfürdő, reumatológiai szakrendelés"(a reumatológiai szakrendelésre időpontot kell kérni és elküldjük a Befogadó Nyilatkozatot). A kezelések igénybe vehetõek más reumatológus szakorvos által kiállított kezelõlappal is. (A hotel nevét ez esetben is fel kell tünteni). Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy egy biztosított évente csak 2x3 hét kezelést vehet igénybe társadalombiztosítási támogatással. Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy kezelés esetén a mindenkori rendelet értelmében hozzájárulást kell fizetni.

© Termál Hotel Pávai - Minden jog fenntartva! Az oldalt készítette: Sebők Zoltán